SOMMAR I MOLLÖSUND

-idyll, bad, sol

VÄLKOMNA ATT UPPLEVA NÅGRA AV MINA FAVORITUPPLEVELSER!

I detta paket har vi Mollösund som vår utgångspunkt. NI checkar in på Prästgårdens Pensionat och där bor ni under hela vistelsen. Vi kommer att cykla både till Lyrön och Dyrön där vi njuter av skaldjur, sol och bad. För den som vill kan man upptäcka öarnas vandringsleder, besöka museum eller ägna sig åt västkustens stora sommarnöje – krabbfiske.

Önskar du att du oftare tog dig ut och laggade mat i naturen eller satt på en brygga och blickade ut över havet samtidigt som du njuter av skaldjur?

Självklart kommer vi att göra detta på er Södra Bohuslänsupplevelse!

Cykeln kommer att vara det primära transportmedlet men ibland blir ni upphämtade med bil samt att cykeln byts ut mot kajak.

För att kunna uppnå full njutning måste man först ta ut sig fysiskt. Vilket vi kommer att göra . Jag kan lova er fantastiska dagar av avkoppling, god mat, njutning & aktivitet.

På kvällarna går ni och lägger er med saltvatten i håret och möra kroppar.

Vi ses!

DAG 1 - LYRÖN 

Morgon Njut av frukost i lugn och ro. Efteråt cyklar vi till Ramshult, där vi hoppar på färjan till idylliska Lyrön.
Lunch Väl på Lyrön parkerar vi cyklarna och njuter av fisk och skaldjur på Bryggvingen -restaurangen där ägarna har en passion för fiske och mat
Eftermiddag Resten av dagen njuter ni av ön. Vandra i någon av öns vandringsleder, njut av bad i harmonisk atmosfär.
Kväll Fortsätt att njuta av Lyrön eller bege er hem till Mollösund

cycling-2520007_640
adventure-1867074_640

DAG 3 - PADDLA I BOHUSLÄN!

Morgon Detta blir en dag till havs. Vi tar oss fram med kajak och en lokal guide med paddling i blodet är med hela dagen.
Lunch har ni med er själva som hotellet förberett och avnjuts på en kobbe.
Kväll Njuter ni av på egen hand

DAG 2 - EARLY BIRD.

DYRÖN MED SKALDJUR & BASTU

Morgon Tidigt på morgonen tar vi oss till Dyrön med ett fikastopp på Sundsbysäteri. Sedan vidare till Rönnäng där färjan mot Dyrön avgår.
Lunch Väl på Dyrön parkerar vi cyklarna och går en vandringsled upp i berget med utsikt över havet mot Åstål och Marstrand. På toppen tar vi en paus och grillar vår lunch med utsikten som sällskap.
Eftermiddag Sedan får ni upptäcka ön på egen hand för den som vill testa på krabbfiske finns utrustning att bistå.
Kväll Är det bastubad i öns gemensamma bastu. På bryggan dukas det upp med skaldjur och vin till ljudet av vågorna och solnedgång som utsikt innan vi åker bil tillbaks till Mollösund

mollosund_08- Photo Cred Jonas Ingman bad
Mollösund sjöbodar

DAG 5 RESAN AVSLUTAS MED LYX PÅ KÄRINGÖN

MorgonVi hoppar på våra cyklar igen och beger oss till färjelägret i Tuvesvik för att ta färjan till den pittoreska Kärringön. Så mycket mer Bohuslän än så här blir det inte!
Lunch vi går på ostronprovning och blir serverade pinfärska ostron och kall champagne på restaurangen Karringo.
Eftermiddag Njut av den lilla ön. Bada, hyr en padel board, testa en av öns kafér.
Kväll Det fins ett bord bokat på Pettersonskrog. Där det alltid serveras fisk tillagad med kärlek och omtanke. Restaurangen är väll omtalad och svårt att få bord om man inte bokar i tid.

Dag 4 – Sälsafari-vågar du bada med dom?

Morgon Denna dag spenderar ni på egen hand eller om ni önskar att boka sälsafari.
Lunch Om ni bokar sälsafari, kör vi er tillbaka till Mollösund lagom till lunch med saltvatten i håret efter doppet med sälarna.

salsafari-alt(1)_800
Haga_DSC0202-Photo-Cred-Ulf-Svane-SHOPPING-300x200

Detta är sita dagen på vår gemensamma resa. Efter frukost blir nu upphämtade och skjutsade till tågstationen i Stenungsund.

Är ni inte riktigt redo att avsluta här utan önskar att spendera en dag på Stenungstorg med shopping och nöjen. Så hjälper vi er gärna med det. Bo på det mysiga pensionatet Solliden mitt i centrala Stenungsund med torget precis runt hörnet